Powerbank bra att ha med sig

Ifall man är fastklistrad vid sin smartphone dagarna i ända och inte kan slita sig från Instagram, Snapchat och/eller Facebook finns det ett sätt som förhindrar telefonen från att dö mitt under användande. Samma teknik går att använda ifall man gör mycket av sitt arbete i telefonen och på resande fot. Tekniken det handlar om är billig powerbank som håller telefonen laddad även när man är mitt ute i ingenstans.

Det finns olika sorters powerbank, eller portabla batterier som det också kallas i Sverige. De mest vanliga laddas upp genom att en USB-kabel kopplas mellan laddaren och en dator. Beroende på hur många mAh (milli ampere timmar) desto kortare eller längre behövs det laddas upp för att bli fulladdat. När man anser att batteriet är färdigladdat, drar man ut USB-kabeln från laddaren och datorn. När man sedan ska ladda sin telefon eller surfplatta stoppar man in samma laddare som man använder för att ladda apparaterna i vägguttaget, i laddaren. På så sätt kan man vara ute i friska luften och njuta av naturen samtidigt som smartphonen är med en och laddas upp.

En annan variant av powerbanks är de som kan laddas med solenergi. Solcellsladdarna går att laddas precis som de vanliga laddarna (via USB till dator), men ifall befinner sig på en plats med mycket sol, kan man använda solen för att ladda apparaterna. Sådana här laddare är perfekta under en dag på stranden. Om man exempelvis använder telefonen som en musikspelare kan man samtidig som musiken spelar även ladda mobilen. Det gör att mobilen hålls fräsch och laddad under hela dagen.

En tredje variant är en powerbank som inte använder sig av kablar för att ladda apparater. Istället används så kallad Qi-laddning, trådlös laddning. Tekniken är ganska ny och det är inte många modeller som har funktionaliteten, men det är teknologi på frammarsch. Framförallt är det Samsungtelefoner som använder sig av Qi.

Nu när ni känner till några olika sorters powerbanks, vilken föredrar ni?